Veelgestelde vragen spreeksteen

Kan de spreeksteen ook gebruikt worden met een Iphone in een beschermhoesje?

Antwoord

Ja, dit werkt goed. Ook als de Iphone met het scherm naar boven worddt neergelegd.
Bij gebruik van beschermhoesjes met een metalen rugplaat zal dit waarschijnlijk niet goed werken.

Ik heb geen PC om de spreeksteen via USB op te laden. Kan ik het apparaat dan toch gebruiken?

Antwoord

Ja, de spreeksteen kan met elke (standaard) USB adapter worden opgeladen. Indien gewenst kan zo’n standaard USB adapter tegen meerprijs worden meegeleverd.

Ik heb een apparaat zonder luidspreker. Kan ik de spreeksteen dan toch gebruiken?

Antwoord

Ja, de spreeksteen kan ook via een zogenaamde line in plug gebruikt worden. Steek in dat geval de 3,5 mm plug van de meegeleverde kabel in de oortelefoonuitgang en het andere eind in de spreeksteen. Het apparaat is dan dus direct met de spreeksteen verbonden en de spreeksteen zal het geluid versterken.

Als ik een geluidsapparaat op de spreeksteen leg hoor ik wat brom of flutterige geluiden. Wat moet ik daar aan doen?

Antwoord

Verschuif in dat geval het geluidsapparaat een beetje heen en weer. Het geluid wordt dan soms wel iets zachter maar klinkt wel weer goed.

Zijn er geluidsapparaten waarmee de spreeksteen niet of minder goed kan samenwerken?

Antwoord

Ja, tot onze spijt blijken die er wel te zijn. Zo is bekend dat samenwerking met de Tomboy, de DAISYspeler van Caretec niet altijd goed gaat. Verschuif de Tomboy als er storende geluiden zijn totdat het geluid goed klinkt.

De spreeksteen wordt geleverd in een zachte kunststof omhulling. Kan ik die ook ongebruikt laten?

Antwoord

De retro look omhulling is er alleen voor de sier en om het anti-slip van de spreeksteen te verbeteren. Als dat om welke reden dan ook nodig is, kan de omhulling probleemloos worden weggelaten.

Ik gebruik de kabel om de spreeksteen aan te sluiten, maar de meegeleverde kabel is te kort. Is er ook een langere kabel beschikbaar?

Antwoord

Nee, een langere kabel is niet beschikbaar. U kunt natuurlijk wel zowel het USB als het audiodeel van de kabel verlengen met een in de reguliere handel verkrijgbare verlengkabel, die bij het deel wat u wilt verlengen past.